×

Sprekers

mojoimagealt-3008-alt   Sven Romkes (1985)
Sven Romkes werkt als beleidsmedewerker diversiteit bij ABN AMRO. Daarnaast houdt hij zich bezig met het opzetten van een beleid voor mensen met een beperking, zodat ook professionals met een beperking de kans krijgen door te groeien. Romkes is hier de aangewezen persoon voor, omdat hij vlak na zijn geboorte een hersenbloeding heeft gekregen en daardoor in een rolstoel zit. Dat hij het maximale uit zijn talent wil halen is duidelijk. Hij werkt, naast alles wat hij bij ABN AMRO doet, in de weekenden als mentalcoach bij een atletiekvereniging. Daar begeleidt hij sporters met verschillende handicaps. In de avonden schrijft hij aan zijn cabareteske roman, over bijzondere gebeurtenissen die je dagelijks meemaakt als je een beperking hebt. Met als titel: ‘50 gegronde redenen om een gehandicapte te haten’.mojoimagealt-3004-alt   Dominique Engers (1965)
Dominique Engers behaalde in 1987 een finaleplaats in het Leids Cabaret Festival en studeerde in 1993 af als theaterwetenschapper. Sindsdien schreef en speelde zij meer dan 25 theatervoorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Zij schreef begin jaren negentig de voorstelling Helemaal alleen, een cabaretvoorstelling voor brugklassers die nog altijd een jaarlijkse tournee van 50 voorstellingen kent. In 2008 schreef zij in opdracht van het Amsterdams Kleinkunstfestival de bejubelde voorstelling Tusschen Dam en Rembrandtplein, over het leven en werk van Dirk Witte. Voor het theaterfestival Broadway Den Hoorn 2010 op Texel schreef zij de hilarische musicalpersiflage Midlife the Musical. Dominique ontwikkelde als sneldichter een verrassende afsluitende act voor congressen, symposia, debatten en andere verbale bijeenkomsten.
 


mojoimagealt-3005-alt   Patrick van Veen (1970)
Patrick van Veen is zelfstandig bioloog, trainer, consultant en interim-manager. Tijdens zijn lezingen stelt Patrick van Veen ons sociaal oergedrag centraal, oftewel de apenstreken die we op de werkvloer vertonen. Rondom verschillende thema´s gaat hij in op de vraag waarom we bepaald gedrag vertonen of waarom problemen ontstaan. Hij gebruikt hierbij het gedrag van apen als voorbeeld. Van Veen weet als geen ander parallellen met de mensenwereld te trekken, in het bijzonder de relaties op het werk. Het gaat over macht en imponeren, groepsdruk en samenwerking, communicatie en uiterlijk vertoon. Iedereen zal zich eraan kunnen spiegelen, zichzelf of collega's herkennen - en ongetwijfeld iets opsteken dat de omgang met anderen verbetert.mojoimagealt-3011-alt  

Jurgen de Beijer (1969)
Jurgen de Beijer leverde in de periode tussen zijn zesde en drieëntwintigste levensjaar een lange strijd tegen jeugdkanker en de lichamelijke gevolgen daarvan. Dankzij deze ingrijpende levenservaring ontwikkelde hij een krachtig en positief geloof in de menselijke echtheid en het vermogen van de mens om op een positieve manier met  veranderingen om te kunnen gaan. Na zijn studie Personeel & Arbeid is hij werkzaam geweest als consultant, project- en interim-manager binnen de wereld van de Sociale Zekerheid en Arbeidsre-integratie. Parallel aan deze functie werkte hij vanuit zijn eigen onderneming als trainer en verandercoach en begeleidde hij  kaderpersoneel op het gebied van communicatie, veranderingsprocessen, ziekteverzuimbegeleiding en persoonlijke effectiviteit.


mojoimagealt-3009-alt  

Mathieu Paul Weggeman (1953)
Weggeman is gepromoveerd op strategisch management aan de Katholieke Universiteit Brabant. Hij heeft gewerkt als consultant bij Twynstra Gudde en was hij adviseur van de raad van bestuur van Philips. Bij dat laatste bedrijf werkte hij onder andere met C.K. Prahalad. Weggeman is sinds enige tijd hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de TU Eindhoven. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk als bestuursadviseur, is hij lid van de Raad voor Cultuur en onder meer commissaris bij Buurtzorg Nederland en bij Brainport in Eindhoven. In 2001 ontving hij de oeuvreprijs van de Orde van Organisatiekundigen en –Adviseurs voor zijn bijdragen aan de management vakliteratuur. In 2008 werd zijn boek Leidinggeven aan professionals? Niet doen! gekozen als Managementboek van het Jaar.

 

mojoimagealt-2189-alt   Hans de Jong (1957)
Hans de Jong ging na zijn studie aan de Technische Universiteit Delft bij Philips werken. Zijn loopbaan speelde zich vooral af binnen Lighting, waar hij verschillende managementfuncties heeft vervuld. Hij werkte in Nederland, Groot-Brittannië en vijf jaar in Hong Kong, waar hij verantwoordelijk was voor de lampen- en later de automotive-activiteiten in Asia Pacific. In 2001 keerde Hans terug naar Nederland als wereldwijde marketing & sales manager automotive. In 2004 werd hij CEO van deze business groep en lid van het management team van de sector Lighting. In 2008 werd Hans als CEO verantwoordelijk voor ‘Lighting Systems & Controls en Automotive Lighting’. Op 1 mei 2012 maakte hij de overstap naar zijn huidige post: CEO van Philips Benelux.


mojoimagealt-2188-alt   Frank Visser (1965)
Frank Visser is manager Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) en subsidiecoördinator ‘arbeidsmarkt & scholing’ bij Philips Electronics Benelux. Hij behaalde in 1991 het doctoraal diploma Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sindsdien bekwaamde Frank zich in diverse functies in de wereld van scholing & re-integratie. Voordat hij in zijn huidige functies werd aangesteld, was Frank onder meer projectleider Certificering Vakmanschap en WGP bij Philips Semiconductors (nu NXP) in Nijmegen. Sinds kort is hij ook actief als bestuurslid van de Social Community zuidoost Brabant, een bedrijvennetwerk dat zich richt op participatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.